MayaClixFamily

Welcome to mayaclix

MayaClixFamily Forum

Investiranje ( Vlozuvanje) na sopstveni sredstva i nacini na Isplata na zaraboteni pari!

Started by Tamar4e 2018-09-06 at 03:44
0 replies to this topic
Tamar4e
Honey Bee
Level: Level 1
Moderator
Posts: 379
Здраво дечки, гледам дека овие две прашања
се најпоставувани затоа сакам да објаснам
за двете прашања
1. Инвестирање , Вложување, најлесен
начин е преку SolidTrustPay, прво потребно
е да имате акаунт на овај payment processor,
односно можете да си отворите на
https://www.solidtrustpay.com/select-signup
Детално објаснето како треба да пополнувате
за отворањето на интернет сметката имате на овај линк :
http://mayaclixfamily.com/forum.php?topic=12574


Следно потребно е вашата дебитна или
кредитна картичка да ја додадете ва
вашиот акаунт тоа се прави на следниов
начин : Кога сте вејќе логирани во вашиот
акаунт на SolidTrustPay , кликнувате на
"Banks & Cards" од менито што е горе.
Потоа на "Add new card" . Тука ги
пополнувате полињата, име и презиме
(како што стои на картичката, и името на
картичката треба да се совпаѓа со името
и презимето на вашиот SolidTrustPay акаунт) ,
потоа го внесувате бројот на картичката
( на предната страна 16те цифри) ,
внесувате датум на важност на картичката
( ви пишува од напред на самата картичка
до кога е валидна) и одбирате дали е visa
или mastercard, и кликнувате на ADD CARD!

Следен чекор е да ја потврдите картичката
( верифицирате ) , штом еднаш ја потврдите
потоа можете да си вложувате средства од
вашата картичка!
Верификацијата можете да ја направите на
повеќе начини.
Најлесен начин е да ја скенирате самата
картичка и да ја аплоадирате во вашиот
акаунт на SolidTrust, односно тоа се прави
на "My Account" , "Upload Docs" ,
тука во првото поле само одбирате
" card scan" и на "choose file'' го
селектирате фајлот со скенираната картичка,
го штиклирате тоа "By uploading my documents
I agree that they can be reviewed and retained" и
кликате "Send Documents"

Тоа е тоа, следно чекате ден два SolidTrustPay
да го разгледаат документот што им го
испративте и да ви го одобрат.

Штом картичката ви е верифицирана , следно
си ставате пари прво на вашиот SolidTrustPay
акаунт со кликнување на "My money" ,
"Deposit Funds" , следно одбирате "Cards"
и тука треба да одберите валута USD, внесувате
сума која сакате да ја инвестирате, селектирате
"Card deposit" , ја селектирајте предходно
додадената картичка и во полето CVV code ,
ги внесувате последните 3 цифри што се наоѓаат
од задната страна на вашата картичка. Наредно го
внесувате вашиот секундарен password, ( Нели при
регистрацијата внесивте примарен и секундарен...
Доколку не се сеќавате на истиот можете да го
промените во :Security / Secondary Password ...
а доколку сепак не можете да го промените,
контактирајте ги SolidTrustPay на live chat или
со support ticket) , ги штиклирате трите полиња
и кликате на DEPOSIT FUNDS.
Парите веднаш ќе се појават на вашиот SolidTrustPay
balance и останува само да си ги вложите на MayaClix.
Тоа се прави на следниов начин, кога се логирани на
MayaClix кликате на Add funds вo Methods
одбирате SolidTrust, внесувате сума, кликате Send ,
следно кликате на икончето што ќе се појави.
Ве носи кон SolidTrustPay да се логирате , се логирате ,
и потоа ве носи да потврдите ( тука повторно ќе ви
побара да внесите секундарен password) . Кликнувате
Submit Payment и тоа е тоа, средствате ќе ви се појават
на MayaClix акаунтот и можете да ги користите за членства,
реферали и слично.

За верификација на картичката постојат и други начини но овај ви е наједноставен, исто може да се верифицира на пример со правење депозит ( вложување) и при првиот депозит, SolidTrust Pay ќе додаде мала сума на сумата што сте ја вложиле, потоа вие треба да одите на банка да видите која е таа сума, па да ја внесите, но тоа за кај нас не е возможно поради што има провизија при конверзија од долар во денар и не можете да ја погодите точно, но доколку на погрешите , потоа може да си ја верифицирате со испраќање на скениран извод од на банка каде што може да се виде таа трансакција кон SolidTrust, сепак да не комплицираме мотодот погоре ви е најлесен!

Вложување со Payeer, горе долу процедурата е слична само таму бараат да им се испрати слика од вас каде што ги држите во едната рака вашиот пасош а во другата рака картичката ( ова е за верификација на картичката )

2. Исплата на заработени пари.
Прво како што знаете си барате исплата од MayaClix на ваша интернет сметка со кликнување на "withdraw" , MayaClix ви ги испраќа парите.
За да направите исплата од сајтов кон вашата интернет сметка, потребна ви е интернет сметка на еден од следниве процесори : Perfect Money, Solid Trust Pay или Payeer ( за брзо ке има и други достапни платни процесори) . Следно за да ги искешираш своите заработени средства кон твоја локална сметка постојат стотици начини. Јас ќе ви објаснам неколку.
1. За да ги искешираш своите заработени пари на дебитна/кредитна картичка :
- Прв начин : Од MayaClix бараш исплата на Payeer платниот процесор, од овај платен процесор можеш да искешираш директно на твоја visa/master картица, за да го направиш тоа , кога ќе се логира на твојот акаунт на Payeer кликаш на "TRANSFER" , внеусваш сума, селектираш метод, односно најдолу си одбираш International banks > VISA или Master card и потврдуваш. Тоа е тоа, следно си чекаш неколку денови да ти пристигнат парите на твојата картичка!
-Втор начин за искеширвање на дебитна/кредитна картичка е со помош на интернет менувачници (exchangers) , потребно е да се побара исплата на Perfect Money и потоа со помош овие интернет менувачници се ставаат на ваша VISA/MASTER CARD картичка!
2. За да ги искешираш своите заработени пари на девизна сметка :
Си бараш исплата на платниот процесор Perfect Money, од овај платен процесор постојат многу начини за трансфер на парите со помош на интернет менувачници (exchangers)
Пример еве ви три супер легитимни менувачници за трансфер кон девизна сметка :
https://changer4u.com/
https://changex.com/
https://www.xmlgold.eu/
Втор начин за исплата на девизна сметка, си барате исплата на SolidTrustPay и директно од SolidTrustPay си правите исплата ( withdraw) на ваша девизна сметка!
Кон девизна сметка да повлекувате е малце поскапо во споредна со другите начини. Но кога повлекувате поголеми исплати 200-300 долари, не менува многу како ќе ги повлечете.
3. За да ги искешираш своите заработени пари на western union / money gramm :
Исто си барате исплата од MayaCLix и следно со интернет менувачница си ги менувате кон western union / money gram. Еве ви дел од легитимните менувачниците со кои може да го направите тоа :
https://cryptex24.com/
https://ultrachange.biz/
https://mycrypto.market/
https://lionex.net/
https://imexchanger.pro/
https://openchange.me/
https://cash2pm.com/
4. За да ги искешираш своите заработени пари на payoneer картичка..
Значи исто си бараш исплата на Perfect Money и потоа со помош на интернет менувачница ги префрлуваш на твојата payonner картичка ( немојте да порачувате payonner картичка се до моментот кога ќе ја правите првата исплата бидејќи самата картичка си има провизии за неактивност, како и годишна членарина) exchangers што разменуваат кон payonneer :
https://www.payexchanger.com/
https://paytiz.com/
https://netex.io/en

Општо гледано од секогаш постоеле и ќе постојат многу начини за тоа како да ги искеширате вашите заработени пари. Исто така имам информација дека нашите Админи преговараат за MayaClix да има сопствена брендирана visa или master card картичка на која ке им испраќа исплати на своите членови, а доколку не успеат во тоа ќе воведат некој таков платен процесор што поседува таква картича која што ќе може да се порача. Поздрав


Со почит
Вашиот модератор
Тамара
« Last Edit: 2019-09-03 at 17:21 by Tamar4e »