MayaClixFamily

Welcome to mayaclix

MayaClixFamily Forum

Kreiranje Internet Smetka (detalno)

Started by Tamar4e 2019-09-03 at 17:12
15 replies to this topic
Tamar4e
Honey Bee
Level: Level 1
Moderator
Posts: 463
Здраво дечки во овај пост сакам
да ви објаснам детално како да си
отворите интернет сметка, само
кликнете на линкот
https://www.solidtrustpay.com/select-signup
Одберете (штиклирајте) PERSONAL Account
и кликнете SUBMIT

Следно пополнувајте според инструкциите
подолу!

*Your first name :
Тука го внесувате вашето име
*Your Last Name
Тука го внесувате вашето презиме
*Your Date of Birth
Тука во трите полиња одбирате датум
на раѓање во year внесувате година ,
во month внесувате месец,
во day внесувате ден
*Your Occupation
Тука си одбирате окупација од листата
На понудените, или можете едноставно
Да внесите Unknow
*Legal Citizenship
Тука одбирате државјанство Macedonia, Republic of,
Нормално доколку сте од Македонија,
Доколку не сте си ја одбирате вашата
Држава
*Country of Residence
Тука одбирате држава во која живеете, односно
Повторно одбирате Macedonia, Rebulic of,
Се разбира доколку сте од Македонија,
Доколку не ја одбирате вашата држава!
*Province/State
Тука одбирате општина во која живеете!
*City
Тука одбирате град на живеење
Zip/Postal Code
Тука внесувате поштенски број
*Address Line 1
Тука внесувате адреса на живеење , немојте
да користите коси црти,
каде што има
потреба од коса цртичка ставете
обична цртичка -
Address Line 2
Ова поле оставете го празно

yes, I have read the Terms and Conditions
YES, I agree to receive marketing emails

Пред овие две полиња има мали коцкичи,
Потребно е да ги чекирате/селектирате двете!

*Select a USERNAME
Тука внсувате корисничко име со кое ќе се логирате
На интернет сметката , можете да го внесите
Истото што ви е на MayaClix, се разбира доколку
Не е зафатено ( некој друг вејќе не го искористил)
Во тој случај внесете друго.

*Email Address
Тука ја внесувате вашата емаил адреса
*Confirm Email Address
Тука повторно ја внесувате вашата емаил
Адреса, односно ја потврдувате.
*Select a LOGIN password
Тука си внесувате лозинка со која ќе се логирате
На вашата интернет сметка, потребно е лозинката
Да содржи букви и бројки, најмалку 8

*Confirm LOGIN Password
Тука повторно ја внесувате вашата лозинка од
Предходното поле ( таа што ја внесовте погоре)
Односно ја потврдувате.

*Select a SECONDARY password
Тука треба да внесете втора (нова) лозинка,
треба да е различна од првата лозинка!
За подобра заштита на вашиот акаунт бараат
Да се има 2 лозинки, исто така и оваа лозинка
Треба да содржи и бројки и букви, и тоа најмалку 8
ДВЕТЕ ЛОЗИНКИ ЗАПИШЕТЕ СИ ГИ ВАЖНО
Е ДА ГИ ЗАПАМТИТЕ!


*Confirm SECONDARY Password
Тука повторно ја внесувате втората лозинка,
Односно ја потврдувате.

*Secret Question
Тука внесувате тајно прашање за заштита на
Вашата сметка, прашање на кое само вие го
Знаете одговорот, на пример која е мојата омилена
Боја? Или како се вика моето куче?

*Secret Answer
Тука го внесувате одговорот на вашето тајно прашање

*Confirm Secret Answer
Тука повторно го внесувате одговорот на тајното
Прашање односно го потврдувате.
*Daytime Phone Number
Тука внесете го вашиот мобилен број на телефон
Треба да започнува со +38.........
Задолжително внесете точен мобилен број.
Cell Phone Number
Ова поле оставете го празно
*Spam block question
Во ова поле има проста математичка задача
На пример 5+5 или 3-2 ... и слично
Потребно е резултатот да го внесете во полето
На пример ако е 5+5 вие треба да внесете 10.

Следно кликнувате на Sign UP и ви останува само да
Го потврдите вашиот акаунт, односно доколку све сте
Пополниле коректно и не ви јави проблем ( ако нешто
Не ви е добро пополнето со црвени букви ви го означува
Тоа поле) ќе ви пристигне емаил порака од solidtrustpay
Со линк за потврда, потребно е да кликнете на линкот
И вашата интернет сметка е спремна за користење!
« Last Edit: 2019-09-03 at 17:27 by Tamar4e »
jovanovska18
Ground Bee
Level: Level 1
Posts: 1
Zdravo jas sum nova pa mi treba mala pomos vo vrska so kreiranje na internet smetka
Me odbiva i me vrakja na istoto nikako ne uspevam da ja napravam
« Last Edit: 2019-09-06 at 17:38 by jovanovska18 »
Shaban2207
Ground Bee
Level: Level 1
Posts: 1
Zdravo imam prasajnje zasto nesaka da kreira internet smetka poz
Tamar4e
Honey Bee
Level: Level 1
Moderator
Posts: 463
Здраво, образложете на каков проблем наидувате? ПоздравВашиот модератор
Тамара
Milojko
Carpenter Bee
Level: Level 2
Banned
Posts: 7
Received: $0.00
Balance: $-21.22887
Referrals: 15
This user has been banned because of violating the Terms Of Service. All his posts have been deleted.
MayaClixFamily Team.
GalileoGalilej
Ground Bee
Level: Level 1
Posts: 7
Милојко ти очигледно користиш некој си ВПН Проксу Сајт, бидејки те дава како да си од Иран Ирак или Египет, ете и сам види под кое знаме овде настапуваш, провери да не има некој вклучено некакво ВПН без ти да знаеш.
Nukie
Ground Bee
Level: Level 1
Posts: 1
Ne mi dozvoluva telefonskiot broj da go vnesam nitu so +389............ nitu so 00389..........
burzo
Ground Bee
Level: Level 1
Posts: 2
Quote: Tamar4e
Здраво дечки во овај пост сакам
да ви објаснам детално како да си
отворите интернет сметка, само
кликнете на линкот
https://www.solidtrustpay.com/select-signup
Одберете (штиклирајте) PERSONAL Account
и кликнете SUBMIT

Следно пополнувајте според инструкциите
подолу!

*Your first name :
Тука го внесувате вашето име
*Your Last Name
Тука го внесувате вашето презиме
*Your Date of Birth
Тука во трите полиња одбирате датум
на раѓање во year внесувате година ,
во month внесувате месец,
во day внесувате ден
*Your Occupation
Тука си одбирате окупација од листата
На понудените, или можете едноставно
Да внесите Unknow
*Legal Citizenship
Тука одбирате државјанство Macedonia, Republic of,
Нормално доколку сте од Македонија,
Доколку не сте си ја одбирате вашата
Држава
*Country of Residence
Тука одбирате држава во која живеете, односно
Повторно одбирате Macedonia, Rebulic of,
Се разбира доколку сте од Македонија,
Доколку не ја одбирате вашата држава!
*Province/State
Тука одбирате општина во која живеете!
*City
Тука одбирате град на живеење
Zip/Postal Code
Тука внесувате поштенски број
*Address Line 1
Тука внесувате адреса на живеење , немојте
да користите коси црти,
каде што има
потреба од коса цртичка ставете
обична цртичка -
Address Line 2
Ова поле оставете го празно

yes, I have read the Terms and Conditions
YES, I agree to receive marketing emails

Пред овие две полиња има мали коцкичи,
Потребно е да ги чекирате/селектирате двете!

*Select a USERNAME
Тука внсувате корисничко име со кое ќе се логирате
На интернет сметката , можете да го внесите
Истото што ви е на MayaClix, се разбира доколку
Не е зафатено ( некој друг вејќе не го искористил)
Во тој случај внесете друго.

*Email Address
Тука ја внесувате вашата емаил адреса
*Confirm Email Address
Тука повторно ја внесувате вашата емаил
Адреса, односно ја потврдувате.
*Select a LOGIN password
Тука си внесувате лозинка со која ќе се логирате
На вашата интернет сметка, потребно е лозинката
Да содржи букви и бројки, најмалку 8

*Confirm LOGIN Password
Тука повторно ја внесувате вашата лозинка од
Предходното поле ( таа што ја внесовте погоре)
Односно ја потврдувате.

*Select a SECONDARY password
Тука треба да внесете втора (нова) лозинка,
треба да е различна од првата лозинка!
За подобра заштита на вашиот акаунт бараат
Да се има 2 лозинки, исто така и оваа лозинка
Треба да содржи и бројки и букви, и тоа најмалку 8
ДВЕТЕ ЛОЗИНКИ ЗАПИШЕТЕ СИ ГИ ВАЖНО
Е ДА ГИ ЗАПАМТИТЕ!


*Confirm SECONDARY Password
Тука повторно ја внесувате втората лозинка,
Односно ја потврдувате.

*Secret Question
Тука внесувате тајно прашање за заштита на
Вашата сметка, прашање на кое само вие го
Знаете одговорот, на пример која е мојата омилена
Боја? Или како се вика моето куче?

*Secret Answer
Тука го внесувате одговорот на вашето тајно прашање

*Confirm Secret Answer
Тука повторно го внесувате одговорот на тајното
Прашање односно го потврдувате.
*Daytime Phone Number
Тука внесете го вашиот мобилен број на телефон
Треба да започнува со +38.........
Задолжително внесете точен мобилен број.
Cell Phone Number
Ова поле оставете го празно
*Spam block question
Во ова поле има проста математичка задача
На пример 5+5 или 3-2 ... и слично
Потребно е резултатот да го внесете во полето
На пример ако е 5+5 вие треба да внесете 10.

Следно кликнувате на Sign UP и ви останува само да
Го потврдите вашиот акаунт, односно доколку све сте
Пополниле коректно и не ви јави проблем ( ако нешто
Не ви е добро пополнето со црвени букви ви го означува
Тоа поле) ќе ви пристигне емаил порака од solidtrustpay
Со линк за потврда, потребно е да кликнете на линкот
И вашата интернет сметка е спремна за користење!

Kare
Ground Bee
Level: Level 1
Posts: 3
zdravo, sakam da prasam dali ima vrska so kakvo pismo kirilicno ili latinicno se popolnuvaat polinjata pri kreiranje na inter.smetka.jas imam problem- mi pisuva Please complete using your native language/alphabet ,ne uspevam da kreiram smetka, fala
« Last Edit: 2019-09-23 at 11:45 by Kare »
Tamar4e
Honey Bee
Level: Level 1
Moderator
Posts: 463
Здраво, со латиница треба да попочнуваш. Дечки за било какви проблеми со креирање, верифицирање и слично на интернет сметката можете да си ги контактирате директно SolidTrustPay тука https://support.solidtrustpay.com/index.php?type=submit_ticket или можете да им испратите тикет или ако ги погодите во работно време можете на live chat во живо да се допишувате со support, тие ќе ви го решат вашиот проблем, каков и да е. Поздрав


Вашиот модератор
Тамара