MayaClixFamily

Welcome to mayaclix

MayaClixFamily Forum

Прашање до модераторот

Started by rikihummel77 2019-04-08 at 14:00
7 replies to this topic
rikihummel77
Honey Bee
Level: Level 1
Posts: 14
Дали еднаш кога ќе ја верификуваш картичката во SolidTrust Pay и кога ќе вложиш еднаш, за секое наредно вложување е потребно пак да се верификува картичката пошто пробувам да вложам повторно пари и не ми дава да влошам, статусот ми е ОДБИЕН?

Фала ви однапред.
Вашиот Rikihummel77
Tamar4e
Honey Bee
Level: Level 1
Moderator
Posts: 283
Здраво, не е потребно повторно верифицирање. Незнам што би можело да биде проблемот, да не немаш доволно средства? Обиди се со помала сума... Поздрав


Вашиот модератор
Тамара
rikihummel77
Honey Bee
Level: Level 1
Posts: 14
Здраво, пробав и со помала сума да вложам и пак исто.
Еве што ми пишаа од SolidTrust Pay:

" We see that you have had a couple declines when attempting your Credit/Debit card deposit.

This decline is a 3D secure Decline. Please make sure your card is set up with verified by visa/secure mastercard . If you are unsure please contact the number on the back of the card.

Also, please make sure you have Pop ups enabled on your computer."
Tamar4e
Honey Bee
Level: Level 1
Moderator
Posts: 283
Здраво од која банка ти е картичката , најверојатно стопанска скопска? Мислам дека само тие имаат имплементирано 3D secure и им е проблематично, прво провери дали ти е ажурирам телефонскиот број во најблиската експозитура. Бидејќи при депозит потребно е да ти стигне порака со код кој треба да го внесеш, ако пак не може тогаш ти препорачувам да си додадиш нова картичка. Поздрав


Вашиот модератор
Тамара
rikihummel77
Honey Bee
Level: Level 1
Posts: 14
Здраво,

Картичката ми е од Комерцијална банка и првиот пат кога инвестирав немав никаков проблем.
Дали е можно да е до промена на адресата на живеење, само улицата и бројот се сменети а градот е исти и истите се ажурирани во Комерцијална банка?

Со Почит Вашиот
Rikihummel77
Tamar4e
Honey Bee
Level: Level 1
Moderator
Posts: 283
Riki нема тоа никаква врска проблемот е 3D security технологијата, која ете и кај нас пристигна, мислев дека само стопанска скопска им е имплементирана но ете значи и комерцијална ја има. Значи ќе си одиш во експозитура и ќе си прашаш таму што треба како треба, дали е на принцип на SMS порака или пак фиксен 3D код на картичката, треба да си се информираш . Поздрав

Вашиот модератор
Тамара
rikihummel77
Honey Bee
Level: Level 1
Posts: 14
Ви благодарам на советот, ќе прашам во најблиската експозитура и ќе ве информирам дали проблемот ке биде решен или ќе мора да бараме друго решение.

Со Почит Вашиот
Rikihummel77
vesnicka81
Ground Bee
Level: Level 1
Posts: 2
Линкот кој упатува до подеални изучувања не се отвора и како може да се добијат средствата откако ќе се остварат, која е постапката?

Поздрав